Образувано е дело за хулиганство срещу стрелялия по полицаи в село Орешник

0
200
Тополовградската районна прокуратура образува дело за хулиганство по случая с Иван Пачелиев /35 г./, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това съобщи прокурорът Христо Джонджоров от Районна прокуратура – Тополовград, цитиран от БТА.

Обвинението е по квалифициращия текст от точка 2 на член 325 на НК, който визира съпротива на орган на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, уточни държавният обвинител.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години, ако вината бъде доказана в съда. Текат процесуално следствени действия – претърсване и изземване.

След като резултатът стане известен, ще се прецени дали да бъдат повдигнати и други обвинения, посочи още Джонджоров. От ОД на МВР – Хасково поясниха, че спецчасти проверяват имота на Пачелиев за незаконно оръжие и взривни вещества след негова закана, че е подготвил изненади за полицията.

Обвиняемият бе задържан при масирана полицейска акция към 18,30 часа миналата вечер. Днес сутринта той е бил върнат обратно в селото за извършване на следствен експеримент.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във