Футболен турнир под патронажа на министъра на външните работи събра дипломати в София

0
545
Снимка: МВнР
За поредна година министърът на външните работи Екатерина Захариева бе патрон на традиционния турнир за дипломати “Посланическа лига”, организиран от Дружеството за ООН в България с благотворителната цел за провеждане на „Училище по права на човека“ .

Екатерина Захариева приветства инициативата и нейната кауза. „Провеждането на тази спортна надпревара дава възможност на хора от различни държави и континенти, с различна религия и култура, да се обединят около общите ценности в духа на разбирателство и спортсменство.

Инициативата на Дружеството за ООН в България е пример за това как дипломацията чрез спорт преодолява различията“, посочва вицепремиерът и външен министър в поздравителен адрес  към участниците и организаторите.

В турнира, състоял се на игрищата на Националната футболна база „Бояна“, участваха отбори от посолствата на Армения, Обединените арабски емирства, Румъния, Северна Македония, Турция, Украйна, Холандия, както и представителите на офиса на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България, УНИЦЕФ България, Международната организация по миграция, Студентската асоциация за изследване на международните отношения ( САИМО) и Дружеството за ООН в България.

Първи в надпреварата се класира отборът на САИМО, на който беше връчена купата. Второ място зае отборът на посолството на Турция, а трето – на Република Северна Македония .

В събитието, което се превърна в спортен празник за присъстващите, всички бяха победители, защото победата беше на страната на общите стремежи на участниците.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във