Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари следващата година

0
177
Снимка: Twitter
Елтън Джон ще бъде почетен с концерт, в който ще участват много знаменитости, през януари 2018 г., предаде ДПА и БТА. Шоуто ще бъде излъчено на живо по телевизията няколко дни след 60-ата церемония по връчването на наградите „Грами“.

Английският певец и композитор, чието истинско име е Реджиналд Кенет Дуайт, ще чества кариерата си в рамките на концерта „Елтън Джон – I’m Still Standing“ заедно с известни изпълнители, сред които Майли Сайръс, Джон Леджънд и Сам Смит, в „Медисън скуеър гардън“ през януари, оповестиха организаторите на церемонията за наградите „Грами“. Елтън Джон ще се качи на сцената, за да участва в част от концерта.

„Той привлича няколко поколения фенове от повече от 50 години – заяви Нийл Портноу, президент на американската Национална звукозаписна академия, която присъжда отличията „Грами“. – Неговата креативност, динамичното му присъствие на сцената и виртуозните му изпълнения го превърнаха в икона на културата. Американската национална звукозаписна академия с удоволствие ще почете неговия безценен принос към музикалната общност.“

През дългата си кариера Елтън Джон е спечелил 5 награди „Грами“. Първата от тях той получи за работата си над песента „That’s What Friends Are For“ заедно със Стиви Уондър, Дион Уоруик и Гладис Найт през 1986 г. Носител е също на награда „Тони“ и е бил номиниран 3 пъти за награда „Оскар“ за най-добра оригинална песен, като спечелва отличието за „Can You Feel the Love Tonight“ от анимацията „Цар Лъв“ през 1995 г.

През 2000-ата г. е почетен с приза „Легенда“ за приноса си към музиката на церемонията за наградите „Грами“ и е обявен за Личност на годината за филантропската си дейност от фондацията „Мюзикеърс“. В момента Елтън Джон е на световно турне. След концерта през януари той ще изнесе поредица шоута в разстояние на 4 месеца в Лас Вегас.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във