Григор Димитров се класира за финала на турнира по тенис в София

0
709
Снимка: Facaebook

Григор Димитров се класира за финала на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 540310 евро. Поставеният под номер 3 българин наниза 9 аса и не допусна пробив при победита над грузинеца Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3 за 63 минути пред повече от 10 хиляди зрители в зала „Арена Армеец“.

Димитров стартира устремно. Той спечели първите девет разигравания в мача, а след по-малко от четвърт час на корта хасковлията вече водеше с 5:0 гейма. Българинът затвори първия сет за 22 минути, след като взе 25 от 35 точки в него. Втората част започна по-равностойно. Димитров пропусна три възможности за пробив в петия гейм, но в седмия успя да пробие след две поредни двойни грешки на съперника и до края доминираше на корта срещу 87-ия в света Басилашвили.

25-годишният хасковлия записа 13-а победа в 14 мача през този сезон и ще играе на втори финал за годината, след като в началото на януари триумфира с титлата в Бризбейн. Той си осигури 150 точки за световната ранглиста, в която заема 13-ото място, както и 45265 евро, а в спора за трофея утре ще играе срещу втория поставен Давид Гофен (Белгия), 11-и в света.

Димитров има пет победи в пет мача срещу белгиеца, но само два от тях са на ниво АТП. За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през миналия месец в Мелбърн и българинът триумфира с категоричното 6:3, 6:2, 6:4.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във