Полицаи от Плевен задържаха след преследване двама извършители на грабеж

0
272

Постановени са им мерки за неотклонение до 72 часа; Третият съпричастен към деянието е обявен за общодържавно издирване

Служители на плевенското Първо РУ предприели незабавни действия по сигнал, постъпил на 5 октомври в 19.40 часа, за грабеж на магазин за рибарски принадлежности в областния град.

Управителката на търговския обект, на 52 години, разказала пред полицаите, че около 18.15 часа вътре влезнали двама непознати. Докато единият от тях й задавал въпроси, другият минал зад предната витрина, където се намира касата, и грабнал оборота – 400 лева. При оттеглянето им тя направила опит да ги спре, но двамата я блъснали и тя падала върху една от витрините в магазина. Жената не е пострадала, съобщават от МВР.

Полицаите изяснили също, че грабителите успели да избягат с лек автомобил. В хода на оперативно-издирвателните действия колата – „Фолксваген Пасат“, била засечена на главен път в посока към град Бяла, след разклона за Козар Белене. При опит да бъде спрян от екип на РУ Левски автомобилът самокатастрофирал, а тримата пътуващи в него излезли и побягнали към гориста местност. След последвало преследване двама от тях са задържани – 26-годишни, румънски граждани. По техни данни, третият съучастник е 22-годишен. Той е обявен за общодържавно издирване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление и е уведомена Районна прокуратура – Плевен. С прокурорско постановление на двамата арестувани са постановени мерки за задържане до 72 часа. Изяснява се съпричастността им към други криминални престъпления на територията на страната.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във