Двама задържани за убийството на 43-годишен в София

0
70

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК и са им наложени постоянни мерки за неотклонение

Действия по разследването били предприети, след като на 1 септември, около 7 часа, в полицията постъпил сигнал за починал в тревните площи на столичен парк. На място незабавно били насочени екипи на Първо РУ.

При извършения първоначален оглед са открити видими следи от насилие по тялото, установена е и самоличността на жертвата – 43-годишен мъж от София.

В рамките на образуваното досъдебно производство за извършено убийство, под надзора на Софийската градска прокуратура, стартирали процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, в които се включили служители на секторите „Престъпления против личността“ и „Издирване“  при СДВР.

Не след дълго криминалистите влезли в следите на извършителите – двама мъже на 45 и на 46 години, известни на органите на реда. На 3 септември полицаи задържали единия от тях, а ден по-късно – и другия, след като бил обявен за общодържавно издирване.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 116  от НК. С решение на Софийския градски съд са им наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във