Ограничават движението по път II-49 през с. Каменово

0
50

От днес – 28 август, се ограничава движението по път II-49 през с. Каменово за ремонт на отсечката от пътя Разград – Кубрат.

Обходният маршрут е от кръстовище на път II-49 при км 50+221 по път III-4902 през с. Побит камък, до кръстовището с общински път RAZ3003 за с. Брестовене – с. Брестовене – с. Медовене – кръстовището на път II-49 с път II-23 в гр. Кубрат и обратно.

Очаква се временната организация да продължи до 10 октомври. В село Каменово предстои извършването на изкопни работи по цялата ширина на пътното платно, подмяна на старите бордюри, асфалтови работи, нови ограничителни системи, знаци и маркировка, което налага спиране на трафика.

В момента със средства от бюджета на АПИ се ремонтират 9 км от път II-49, в участъка между селата Топчии и Каменово. Отсечката е основна пътна връзка за жителите от община Кубрат с областния център Разград. Инвестицията е за над 7,3 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ.

Предвидените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова маркировка, ограничителни системи и знаци. От пътноподдържащото дружество е изискано да работи максимално мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат в строителния сезон.

През м. г. със средства от ОП „Региони в растеж“ бяха рехабилитирани общо 31 км от път II-49 Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан. Второкласният път е основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестирани са над 20 млн. лв. Основно ремонтирани са участъците Търговище – Разград и Кубрат и Тутракан.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във