За седма поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират „Фестивал вино и храна” – Варна 2019 г.
Той ще се проведе в гр. Варна от 12 до 14 април 2019 г. с любезното домакинство на Varna Mall. Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.
Винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят богата и разнообразна гама от продукти, за всички вкусове. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори.
В трите дни на „Фестивал вино и храна“ град Варна се превръща в гурме столица на България. Гурме-зона „Ресторантът“ организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачите представят авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти, приготвени пред очите на посетителите.
Сред множеството специалитети, които посетителите могат да опитат срещу закупен на място куверт са изкушения от лаврак, паламуд и морски дарове, свинско бонфиле с черен летен трюфел, бонбони от коприва, крем брюле с българска роза, кейк от мента, здравословен хляб и изискани вина.