Валери Жаблянов не вижда причина да се оттегли от поста зам.-председател на парламента 

0
350
Никаква причина няма да се оттегля. Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов от БСП в коментар на исканата му от ГЕРБ оставка заради изказване по отношение на т.нар. Народен съд.

„Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение. Не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставката. За какво да подавам оставка“, коментира депутатът.

Попитан дали ще се извини на близките на жертвите на Народния съд Жаблянов отговори: „На кого трябва да се поднесат извинения?“

В декларация до председателя на Народното събрание представители на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“, Съюза на репресираните от комунистическия терор и Съюза на репресираните след 9 септември 1944 г. поискаха оставката на зам.-председателя на парламента Валери Жаблянов от БСП.

Повод за исканата оставка е позиция относно т.нар. Народен съд. „БСП показа за сетен път престъпния си генезис. Настояваме за публично извинение и оставката на Валери Жаблянов“, заяви на брифинг в парламента Лили Друмева, председател на Съюза на репресираните от комунизма в България.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във