За новогодишните списъци, целите и моите антиобещания за щастлива 2018г.

0
379
В края на годината всеки от нас гласно или не толкова гласно си прави равносметка за изминалите дни. Какво можехме, но не искахме да направим; какво искахме, но не успяхме да направим – съставките на списък, който съставяме на ум и винаги ни носи доза разочарование и неудовлетвореност, с лек привкус на носталгия.

Вторият вид списък, който обичаме да си правим е с цели, за изпълнение през следващите 356 дни. Този тип списъци имат друг недостатък – съставяме ги под въздействието на голяма доза алкохол или празнично опиянение. Това ги прави нереалистични и леко демотивиращи, поради което и желанието да достигнем високо поставените летви рязко спада още в първите дни на януари.

Отказвам тази година да си правя и двата вида списъци. Винаги съм била против конформизма, затова днес ще ви покажа моят „антисписък“ с неща, които няма да направя и горещо препоръчвам и вие да си съставите по един, за да преживеете по-щастливо новата 2018 г.

1. Няма да спра да гледам „бозави“ комедии!

Знаете ги, от онзи тип – малко драма, много сконфузни и смешни ситуации и край в стил „всички заживели щастливо“. Ще ме прощавате, но животът е достатъчно гаден, несправедлив и драматичен понякога, може ли поне филмите да не са такива?

2. Ще продължавам да гледам „Сам вкъщи“!

И така като съм го подкарала с точките от антисписъка, свързани с кино и „Сам вкъщи“ няма да спра да гледам! Да, точно така „ще си го гледам, докато умра“, както гласеше един велик цитат от фейсбук. Проблем ли е?

Коледата не е Коледа, зимата не е зима, ако поне веднъж в годината човек не е превъртял всички части на комедията, пък ако ще Маколи Кълкин вече да е на годините на баща ми.

3. Няма да спра ШОКОЛАДА!

Категорично, наистина категорично няма да спра да ям шоколад и други храни от групата на „вредните“. Въобще не ме интересува колко е „cool“ да се храниш изцяло здравословно.

Ако мога да отворя една скоба, първо отдавна думата „cool“ не е „cool“ и второ – живея един живот, затова заплахите за кариеси и килограми (по два отгоре), не ме стряскат. Ще ви го кажа само веднъж – ако щастието се определя от един-два килограма, то имаме проблем.

4. Няма да подобрявам техническото си ниво!

Отказвам да придобия техническа компетентност, която извисява комуникацията ми с компютъра на ниво различно от репликите „О, хайде… моля те, включи се „ или „Ще те метна през балкона, ако не ми заредиш програмата „Х“ „.

Тържествено заявявам, че Земята ще продължи да се върти около оста си и в следващите 365 дни, дори и аз да не знам какво е „торент“, „хардуер“ или „защитен протокол“.

5. Без 5-годишен план за живота ми!

Още едно от нещата, които няма да направя през 2018 г. е да си създам 5-годишен план за живота ми. Не ме е грижа колко книги за самопомощ или гурута за личностно и професионално развитие са го препоръчали, просто няма да го направя. Плановете ми ще се простират само до хоризонта. Това не означава, че нямам цели, а че те са толкова тясно свързани една с друга и планирани с математическа точност.

Сигурно има и още неща подходящи за този списък, но както става с всички списъци – накрая просто не ги довършваме… Какъв ще бъде вашият списък?

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във