За концерта на Шарл Азнавур в София зала „Арена Армеец“ се превръща във френски театър

0
628
Снимка: Twitter

За концерта на Шарл Азнавур в София, зала „Арена Армеец“ се превърна във френски театър – със специален декор и червен килим.

Легендата на френската музика, откритие на Едит Пиаф, представи най-доброто от 70-годишната си кариера само пред 5500 зрители, които се потопиха в атмосферата на френския шансон и джаз, съобщават организаторите от продуцентската компания Арт БГ.

Концертът се осъществява в партньорство с Френския културен институт. Той е част от световното турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената. От София Азнавур заминава за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в своето имение в родината си.

На 93 години френският Франк Синатра, както често е наричан, е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от публиката. Азнавур е първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Той е сред рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1300 песни, изпълнява повече от 1500, записал е 175 албума и е играл в над 70 филма. Пее на пет езика и е един от най-известните френски певци зад граница – има хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която му печели почитатели по цял свят и го изстрелва на първо място в много страни – She, е включена и в саундтрака на блокбастъра Notting Hill. Сред многобройните му хитове са и Lа Mamma, La Boheme, Paris Au Mois D’aout, Tous les visages De I’amour, Et Moi Dans Mon Coin.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на девет години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във