Пластични хирурзи: На мода са малките гърди

0
336

От Асоциацията на американските пластичните хирурзи твърдят, че на мода излизат малките гърди, ако се съди по заявките на клиентките – те предпочитат скромния бюст на Тейлър Суифт пред пищните форми на Ким Кардашиян, пише в. „Ню Йорк Таймс.

От 2006 година операциите за увеличаване на гърдите станаха най-популярни, като клиентките бяха готови да заплатят 4000 долара за тялото на мечтите си.

Но въпреки увеличения брой интервенции, средният размер на желаната чашка непрекъснато намалява. Хирурзите обясняват тенденцията с факта, че дамите се стремят да изглеждат колкото е възможно повече с естествен бюст.

Не е малък броят на клиентките, които повторно лягат под скалпела, за да намалят гръдната си обиколка и да се освободят от обемистите импланти.

Според д-р Мелиса Дофт, практикуваща в Манхатън, модата на малкия бюст е била наложена най-вече от социалните мрежи. Сега трендът е на атлетичните девойки, редовно занимаващи се със спорт и със здравословно хранене.

За намаляване на пищните гърди към операции пристъпват и куп звезди, които по естествен път са били надарени от природата. Модата на бюстовете със среден размер е засегнала и производителите на дамско бельо.

Днес големите марки се ориентират към подчертаване на сексуалността на гърди от втори и трети размер.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във