Мъжете с татуировки са по-привлекателни за жените

0
234

Мъже, ако искате да спечелите дамата на сърцето си, татуирайте се – резултатите от ново проучване показват, че представителите на силния пол с татуировки са по-привлекателни за жените, пише в. „Дейли стар“.

Според авторите на изследването, публикувано в сп. „Personality and Individual Differences“, дамите гледат на татуировките по тялото на противоположния пол като свидетелство за мъжественост, агресия, господство и по-добро здраве.

„Жените възприемат татуираните мъже като по-ценни партньори с потенциално по-добро здраве и по-висок социален статут“, пишат изследователите.

Авторите на проучването са установили също, че татуировките помагат на притежателите си да „сплашват“ потенциалните съперници за женското сърце, тъй като се смятат за признак и на физическо превъзходство.

Боди артът се радва на нарастваща популярност във Великобритания. Един на петима поданици на Нейно Величество и една трета от младите възрастни в страната имат поне една татуировка. Интересът се подхранва отчасти от знаменитости като бившия футболен ас Дейвид Бекъм, който редовно демонстрира своите.

Татуировките обаче не са „резервирани“ само за по-младите знаменитости. Голямата дама на британските кино и театър Джуди Денч по-рано през тази година отбеляза 81-ия си рожден ден с първия си татус. Ветеранката татуира на китката си израза „Carpe diem“ (Улови мига) – нейно мото в живота, припомня изданието.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във