Пътни полицаи влязоха с първокласници в столичното 145 ОУ „Симеон Радев“

0
1048

Инициативата се провежда за втори път в рамките на кампаниите „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ и „Спри! Детето запази!“, съобщиха от МВР.

280 деца от 6-те първи класа и 5-те подготвителни групи в 145 ОУ „Симеон Радев“ в столицата прекрачиха прага на своето училище. Те научиха своя първи урок от служители от „Пътна полиция“ на Главна дирекция „Национална полиция“ и  Столична дирекция на вътрешните работи.

Редом с децата от всеки клас стоеше пътен полицай, с когото децата направиха кратка обиколка на училището и показаха знанията си за правилно пресичане през пешеходна пътека и безопасно движение по пътното платно.
В класните стаи пътните полицаи изнесоха пред учениците първия урок и той беше за безопасността на движението по пътищата. Светлоотразителна жилетка за класа, кратки препоръки за безопасно поведение на родителите, а и на децата, бяха част от изненадите за малките ученици.

Инициативата се провежда за втори път в рамките на двете обединени кампании на МВР, Столична община и Българската национална телевизия „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ и „Спри! Детето запази!“

deca6

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във