Beerfest в Стара Загора от 6 до 11 септември

0
707
Снимка: AlmaNews.bg

Биреният фестивал на Стара Загора,  се завръща тази година с по-богата програма от всякога, утвърждавайки града като безспорната Столица на бирата в България. 

Вземайки първо място за „Събитие на 2015 година“ на тазгодишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), традиционният фестивал е на път да се превърне в модел за останалите подобни събития в страната. И тази година намеренията са да поднесе добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България.

Beerфестът допринася за регионалната идентичност на Стара Загора като столица на бирата, a ударен старт на Beerфестът ще дадат на 6-и септември музикантите Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, заразявайки феновете на качествената музика с фестивално настроение. Официалното откриване е на 6-ти септември, вторник, от 18.00 ч., на сцената в парк „5-ти октомври“ (Градската градина).

В дните до 11-ти септември гостите на Beerфестът ще могат да видят на живо едни от най-добрите български банди – Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и други.

Beerфестът-2016_Programa-po-dni

За да я обикнат още повече, жителите и гостите на града тази година ще трябва да опознаят Столицата на бирата, разкриха организаторите. Забавни игри и различни събития с награди ще се провеждат всеки ден от 18.00ч. до 22.00 ч., в оформените в парка тематични квартали, обвързани с всяка от основните присъстващи марки от потфолиото на бирата. Всеки ден от 12.00 до 18.00 ч. безплатно ще може да се посещава и Музеят на бирата, след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната. Миналата година по време на феста са били консумирани около 9 000 л бира, съобщиха организаторите на събитието.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във