Представиха официално началника на ВМА

0
515

Заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов представи официално началникa на Военномедицинска академия бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, назначен с указ № 27 от 07.02.2018 г. на президента на Република България и заповед № КВ-65/12.02.2018 г. на министъра на отбраната. Това съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Военномедицинска академия се е утвърдила като един от стълбовете на националната ни сигурност и като европейското лице на българското здравеопазване. Тя се нарежда сред най-предпочитаните лечебни заведения в страната – място, извоювала на базата на дългогодишните традиции и широко отворените врати – не само за контингента на Въоръжените сили, но и за гражданското население на страната.

Това заяви заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов и добави, че с цел избор на най-подходящ офицер за началник на ВМА комисия, назначена със заповед на министъра на отбраната, извърши предварителен подбор и номинация на офицери за заемане на длъжността.

След изслушване и защита на концепциите на всеки от кандидатите за длъжността началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на Република България и въз основа на направените оценки, комисията определи като най-добре представил се и най-подходящ за длъжността полк. проф. Венцислав Мутафчийски, подчерта зам.-министърът и представи накратко биографията на му.

„Впечатляващата биография на бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, както и качествата на добър стопанин и администратор, демонстрирани до момента, са една много добра база за отговорния пост, който  заема. Вярвам, че със своята ясна визия и национална отговорност бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски ще продължи дейността си по изграждане и развитие на военномедицинските способности на Република България“, заяви още заместник-министърът на отбраната.

Служа на Република България, заяви от своя страна бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„По-рано разглеждах снимките на всички началници на ВМА – толкова достойни хора. Направо ме достраша от това, което ми предстои. Това е огромна отговорност, която нося пред всички и пред ВМА, която е институция, утвърдила се като еталон в медицината и еталон за устойчиво лечебно заведение, чертаещо модата в медицината“, коментира бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Пред личния състав на болницата той изтъкна основните тези, които е застъпил в концепцията си, а именно: продължаване и затвърждаване на финансовата стаболност на ВМА; съхраняване на кадрите във ВМА и създаване на възможност за устойчиво кариерно развитие; превръщането и утвърждаването на ВМА като високотехнологична болница; ВМА да бъде на висотата да отговори на очакванията на нашите съюзници от НАТО и да укрепва бойната готовност.

Повече за бриг. ген. проф. Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS може да прочетете на следващата страница.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във