Еко виното е с по-добър вкус

0
565

Вината с еко сертификати имат по-добър вкус от небиологичните варианти, съобщи в. „Мирър“, позовавайки се на учени от университета на Калифорния.
Оценката на био вината е по-добра средно с 4, 1 точки.
За изследването си учените не са дегустирали вината, а са прочели повече от 74 000 експертни оценки, разделящи напитките по вид и местоположение на лозето.

Еко вината се произвеждат от лозя, които не използват пестициди, хербициди или изкуствени торове. В тях не се добавят и модифицирани дрожди или сулфити. Вместо пестициди, в лозята се пускат кокошки, които да прочистват от насекоми.

Някои познавачи се опасяват, че био вината са с по-лош вкус, защото ферментационният процес е естествен. Според американското изследване това може да се дължи единствено на по-нисък стандарт на лозето, откъдето е гроздето.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във