Возилото на Джеймс Бонд ще бъде показано на първото за Бургас изложение за автомоделизъм

0
71

ПОКАЗВАТ ЕМБЛЕМАТИЧНОТО ВОЗИЛО НА ДЖЕЙМС БОНД – ASTON MARTIN DB5 НА ПЪРВОТО ЗА БУРГАС ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА АВТОМОДЕЛИЗЪМ „DIECASTCARSBG“

След успешното Европейско първенство по корабен моделизъм, Културен център „Морско казино“ се превръща в своеобразен автопарк за близо 2000 умалени автомобила.

Впечатляващите возила ще са в мащаби 1:64, 1:43; 1:24; 1:50; 1:18, 1:12. Редки и много ценни модели ще бъдат подредени в зала „Георги Баев“, а сред експонатите са Aston Martin DB5 – автомобила на Джеймс Бонд, полицейски Мерцедес Понтон от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966.

Ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на „Лада“, „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и дори строителна техника.

Интересни модели на мотоциклети и таксита също ще намерят място в „автопарка“. На експото за първи път ще бъде представен умален модел на състезателната кола на първата жена рали шампион. Макетът е изработен в Украйна.

Експонатите, които са различни по вид и дизайн – от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери.

Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала.

Експозицията, която включва 2000 модела, ще може да се види само на 14 септември /събота/ от 10.00 – 19.00 часа, при вход свободен.

Изложението е част от 12-тата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във