Швейцарска компания създаде четвърти вид шоколад – „с вкус на горски плодове и разкошна мекота“, който е първата новост в бранша от 80 години, съобщи в. „Индипендънт“.
В основата на новия шоколад, наречен „Руби“ („рубин“) заради характерния му цвят, са специфични какаови зърна. Вкусът и нюансът са напълно естествени, без добавки от плодове или аромати.
Шоколадът е „освежаващ, с лека кремообразна структура“, каза експертът Ангъс Кенеди. Производителите му обещават „изцяло ново вкусово преживяване, което не е нито горчиво, нито млечно или сладко“.
Нов вид шоколад не е създаван, откакто е получен белият вариант през 30-те години на миналия век. Млечните и натуралните шоколади са по-стари.
Производител на рубиненото лакомство е швейцарският шоколадов гигант „Бари Калбо“.
Източник: БТА