Френска фирма създаде лепенка срещу алергия от фъстъци

0
499
фъстъци

Фреската фирма DBV Technologies създаде лепенка срещу алергия от фъстъци и други храни, като окончателните резултати от клиничните изпитания бяха представени през уикенда в САЩ, съобщи АФП.

Кожната лепенка Viaskin позволяват да бъде намален с 98 процента рискът от алергичен шок, който може да бъде фатален.
Изпитанията са правени три години сред група пациенти на възраст от четири до 11 години.

„Това е първата лепенка, която десинсибилизира и лекува хранителна алергия“, каза основателят на фирмата д-р Пиер-Анри Бенаму.

Разработката се основава на откритие, според което върху имунната система може да се въздейства през кожата. Лепенката съдържа концертриран протеин от фъстъци, който се предава на епидермиса, без да преминава в кръвта.

Така се избягва рискът от алергичен шок и чувствителността на пациента намалява постепенно. Целта не е пациентите да могат да ядат фъстъци, а да бъде избягнат рискът от фатална реакция.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във