Домашни маски за есента

0
774
maska za lice

Наред с основното си предназначение хранителните продукти от дълбока древност се използват и в козметиката.

Още древните египтяните, гърци и римляни ги използвали за оцветяване на устните, косата, за освежаване на кожата и т.н.

В наши дни хранителните продукти са ценна съставка в козметиката. Обикновено те са комбинирани и с различни билкови екстракти.

Тук ви предлагаме няколко от най-лесните маски от хранителни продукти, които могат да бъдат приготвени в домашни условия .

Сухата кожа на лицето се повлиява добре от следните маски:

1.От овесени ядки – 2 супени лъжици ядки се варят 15 минути със 200 мл вода или прясно мляко. След като сместа изстине, се добавя 1 супена лъжица мед. Кашата се поставя топла на лицето и стои 20 мин. След това се изплаква.

2.От тиква – 2 супени лъжици сварена тиква се смесват със супена лъжица растително масло. Сместа се нанася върху лицето и престоява 20 мин.

3. От моркови– 2 настъргани моркова, смесени с чаена лъжица прясно мляко или олио и малко разбит белтък от яйце, може да се добави и нишесте. Нанесена върху лицето маската трябва да престои 30 минути.

4.От ябълки – 1 дребно настъргана ябълка се смесва с чаена лъжичка растително масло, прясно мляко и сметана. Нанася се върху лицето и престоява 20 мин.

5.От краставици – ситно настъргана краставица с няколко капки лимонов сок, със сместа се натрива лицето и шията. След около 20 мин. тя се изплаква.

За мазна кожа са подходящи следните маски:

1.От ябълки – 1 ситно настъргана ябълка се разбърква с яйчен белтък. Сместа се поставя върху лицето и след 20 мин. се изплаква със хладка вода.

2.От магданоз – 20 грама пресен магданоз се накисва в половин литър вряща вода. След час се прецежда. Течността се използва за измиване на лицето.

3.От мента– 100 грама мента се накисва за 30 минути в 2 литра вода. Течността се прецежда и се използва за наплискване на лицето.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във