Медицинска сестра от ВМА с награда на конкурса „Професионалист на годината 2017“

0
1208
Валентина Цекова – старша медицинска сестра в Спешен болничен травма център спечели Първо място в категория – ръководител по здравни грижи – ПРОФЕСИОНАЛИСТ НА ГОДИНАТА – 2017, съобщиха от пресцентъра на ВМА. Наградата й бе връчена от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с 12 май – Международния ден на сестринството.

Благодаря за наградата и оказаната чест да представлявам ВМА. Благодаря за доверието и оказаната подкрепа от ръководството на ВМА в лицето на бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски, коментира сестра Цекова и добавя:

12 май е ден на медицинската сестра, създаден от Флоранс Найтингейл във военно време – при Кримската война. Затова смятам, че ние сестрите от ВМА сме особено свързани с този ден. Флоранс Найтингейл е написала сестринската клетва, много подобна на Хипократовата, а именно да се грижим за пациентите без комерсиални цели.

За мен тази награда е всичко, започнала съм от най-ниското стъпало, преминала съм през много изпитания, била съм тук е най-трудните моменти, през които е преминала ВМА. Вряла съм, кипяла съм, летяла съм – от 2007 г. съм в експлантационния екип, заедно с професор Мутафчийски и професор Владов. Един работен ден в спешно отделение е безкрайно натоварен. Сблъскваш се с хубавото,с лошото, със смъртта и благополучието на пациентите. Отговорността, която носим е смазваща, стресът е голям. Смятам, че опитът си казва думата и ни помага в трудните ситуации, правим всичко възможно да сме усмихнати и ведри, за да вдъхваме кураж на нашите пациенти, допълва още старша сестра Валентина Цекова.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във