Григор Димитров спечели невероятна битка с Чилич и се класира за третия кръг на „Ролан Гарос“

0
330
Снимка: БФТ
Григор Димитров изигра много силен мач и се класира за третия кръг на „Ролан Гарос“. Димитров победи с 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3 Марин Чилич в мач продължил 4 часа и 28 минути.

Срещата премина през много обрати, а Григор показа най-добрата си игра от много време насам. Така напълно заслужено българинът отстрани Чилич, а в третия кръг ще срещне носителя на трофея от Ролан Гарос през 2015-а – Стан Вавринка.

В първата част Григор допусна пробив за 3:5, но след това с фантастични отигравания не само върна пробива, но и бе близо до нов такъв, с който да поведе с 6:5. В крайна сметка Чилич стигна до тайбрек, а в него двойна грешка на българина донесе мини пробив за съперника му. Чилич се възползва и спечели със 7:3 точки.

Добрата игра на Григор от края на първия сет се пренесе във втория. При 5:4 в полза на българина, той получи нови два шанса за пробив. Чилич се измъкна, но при 40:40 допусна двойна грешка, а този път Григор успя да се възползва и да изравни сетовете.

В седмия гейм на третата част Григор направи две двойни грешки и Чилич се възползва, а пробивът бе достатъчен за спечелването на сета.

В четвъртия сет равностойната игра продължи и се стигна до втори тайбрек. В него Димитров бе неудържим и спечели със 7:2 точки.

Страхотната игра от тайбрека на Гришо се пренесе и в откриващия гейм на петия сет. Българинът успя да пробие на 15 с доста уверена игра. В следващия гейм Чилич изпусна два шанса да направи рибрейк. Димитров направи още един пробив за да поведе с 5:2.

Чилич обаче отказа да се предаде и успя да върне един пробив за 5:3 в гейм продължил 8 минути.

Драматичният гейм сякаш изцеди силите на Чилич и той се срина, допусна пробив, с което Григор спечели епичната битка.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във