С водосвет, във Враца изпратиха участниците в Националния поход „Козлодуй – Околчица“

0
287
Снимка: Община Враца
„Скъпи Ботеви поклонници, искам да ви приветствам за участието ви в 73-ия поход по стъпките на Ботев и неговата чета. Днес няма нужда да правим саможертва, а да съхраняваме нашето минало и да го надграждаме. Бъдете непреклонни и нека заедно развиваме нашата страна! Откривам Националния туристически поход „Козлодуй –Околчица!“.

С тези думи кметът Калин Каменов се обърна към Ботевите поклонници от Враца.

Тържествената церемония по изпращането на групите от града започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев – „На прощаване“ и рапорт от коменданта на Националния поход Евгени Филипов. Програмата продължи отговор от името на походниците, поднесен възпитаничката от СУ „Никола Войводов“ – Емануела Димитрова.

Тази година кметът Каменов връчи походното знаме на участниците от Иновативно основно училище „Васил Левски“ и по традиция подари на ръководителите на групите китки здравец.

Водосвет за успех и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

От името на походниците пред паметника на поета-революционер бяха поднесени венци и цветя.

На церемонията присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, граждани.

В 73-тото издание на Националния поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица“, ще се включат общо над 1 400 поклонници – ученици, учители, клубове, сдружения и организации от цялата страна, като над 220 са представителите от Враца.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във