Гл.комисар Иванов: В един от претърсваните периметри в района на Костенец е открито оръжие

0
55
Издирвателните действия продължават и в момента. В един от периметрите, разделени след анализ, вчера сутрин е открито оръжие, отговарящо по вид и калибър, което ще се установява от експертизите.

Бил е извършен оглед на място, предстои и още по-щателно претърсване на района. Всички получени до момента сигнали са проверени, продължава се с полицейските действия, съсредоточен е достатъчно ресурс за това.

Това уточни гл.комисар Иванов вчера, след като бе намерено оръжие, с което вероятно е извършено едно от убийствата в Костенец. Той обясни, че няма данни издирваният да е напускал страната.

„Изготвеният профил сочи, че той е способен да оцелява сам и без помагачи, няма информация да е направил връзка с роднини, те са под контрол. Продължават претърсванията и смятаме, че мъжът е в района. Нашата цел е освен да гарантираме сигурността на гражданите, да стигнем и до издирвания. Работата не е спирала, термокамерите са включени от самото начало на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони.“ – каза гл. комисар Иванов.

Главният секретар заяви, че ситуацията по никакъв начин не е подценена.

„Действа се постоянно, на място от самото начало е изграден щаб, имаме много следи и насока и ще продължим докато свършим работата си докрай“. – каза още той.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във