На 18 и 19 май в Банкя ще се проведе Фестивал на уличните артисти

0
242
В централната част на Банкя – парк „Ротонда“, централен парк „Кестените“ и в пешеходната зона над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Фестивалната програма в двата дни започва в 11.00 ч. с изпълнения на открито.

Една от атракциите е отпътуването на артистите към Банкя. На 18 май в 9.00 ч. от Централна гара – София специална ретро железница ще поеме към гара „Банкя“. Всеки желаещ може да закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите.

На 18 май в 17.00 ч. ще гостува Импровизационен театър „ХаХаХа“ (открита сцена в парк „Ротонда“). На 19 май отново в 17.00 ч. е състезателният концерт с всички артисти. Входът е свободен.

Фестивалът се провежда под егидата на кмета на район „Банкя“ Рангел Марков и е част от специалната Програма по повод 50-годишния юбилей на Банкя като град. Провежда се като част от Календара на културните събития на Столична община.

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския посланик в България, партньори са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието и науката.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във