Националният Музей “Земята и хората” със специална програма за Европейската нощ на музеите

0
406

На 18 май (Събота) Националният Музей “Земята и хората” за поредна година ще участва в инициативата Европейска нощ на музеите.

Първото издание е организирано през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно, като и българските музеи и галерии се включват още тогава.

Както и в предходните години се очаква десетки музеи и галерии в страната да се включат с множество интересни изложби, концерти и най-различни арт прояви.

Специално за тазгодишното издание на Европейската нощ на музеите Национален музей „Земята и хората“ подготви разнообразна и забавна програма.

Посетителите ще могат да се насладят и на Постоянната експозиция на музея, както и временна експозиция „Сътворени от водата“, представяща образци от фондовете на музея, образувани от „чиста, бистра“ вода. Образците не са показвани пред широка публика до този момент.

Временна експозиция, включваща част от новите постъления във фондовете от сезон 2015/2016 година; временна експозиция „Поезията на камъка” – експонирани са високо естетични природни образци, вдъхновили с блясъка и красотата си множество поети; временна експозиция „Колекционери гостуват на музея – минерална Колекция Димитър Иванов”; Временна изложба ”150 г. от рождението на акад. проф. Георги Бончев”; Постерна изложба за Световния ден на Земята, както и още много други забавления.

Входът в музея за Европейската нощ на музеите е безплатен от 18:00 до 24:00 часа.

 

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във