Григор Димитров отпадна на старта в Рим

0
236
Снимка: БФТ
Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим. Димитров имаше преднина от 3:1 в третата решителна част, но загуби следващите пет гейма. Така Григор отстъпи с 4:6, 7:6(5), 3:6 от германецът Ян-Ленард Щруф.

Димитров започна лошо срещата и допусна пробив още в първия гейм. Григор успя да върне пробива за 3:3, а след това и да поведе с 4:3. Германецът взе следващото си подаване, а при своя сервис Димитров допусна три непредизвикани поредни грешки и бе пробит отново. Щруф затвори сета на собствен сервис – 6:4.

Във втората част и двамата тенисисти не успяха да се пробият. При 5:5 Димитров успя да измъкне гейма от 15-40 и това му помогна да повярва в силите си. В тайбрека Григор поведе с 6-3 точки и при третата си възможност изравни сетовете.

Третата решителна част започна по великолепен начин за Димитров. Той успя да пробие още в първия гейм, а след това затвърди преднината си на собствен сервис. При 3-1 Григор имаше нова точка за още един пробив, но не успя да се възползва. За съжаление до края на мача играта на Димитров се срина и той загуби следващите пет гейма за 3:6.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във