Рок легендата Steve Hackett идва на 31 май в София

0
263
Снимка: Sylvie Daigneault
Steve Hackett е световно признат гениален рок музикант. Той е водещият китарист на легендарната британска рок група Genesis и е част от оригиналния й състав наред с Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks и Mike Rutherford.

Великите Genesis са сред 30-те най-продавани изпълнители на всички времена. Те имат над 150 милиона продадени копия на свои албуми и са носители на едни от най- престижните музикални награди.

Steve Hackett е изключително иновативен музикант и композитор. В своето творчество той умело съчетава елементи от различни жанрове като блус, фолклор и джаз. Соловата му кариера процъфтява през средата на 80-те години, не само с хитове като Cell 151, но и с участието му в супер групата GTR, в която заедно със Steve Howe, Jonathan Mover, Phil Spalding и Max Bacon покоряват Америка и стават изключително популярни.

След GTR, Steve Hackett работи заедно с редица големи музиканти като Paul Carrick, Bonny Tyler, John Wetton и Brian May и създава своя хитов албум Genesis Revisited.

Новият солов албум на Steve Hackett предстои да бъде обявен в началото на 2019, когато започва и голямото му турне Genesis Revisited 2019, очаквано с огромен интерес от феновете по цял свят.

Рок легендата Steve Hackett ще посети България на 31 май 2019 година, и българските почитатели ще имат изключителната възможност да чуят на живо едни от най-големите хитове на Genesis, както и песни от соловите албуми на музиканта.

Концертът ще се състои на 31 май (петък) 2019, от 20:00 часа, в Зала 1 на НДК. Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във