За втора поредна вечер полицаите свалиха каските и щитовете си, с което показаха толерантност

0
51

Ст. комисар Добрев благодари на гражданите на Габрово за недопуснатите провокации по време на мирния протест снощи.

10 души са задържани преди мирния протест, проведен снощи в Габрово. В част от тях при извършената проверка бяха установени метални боксове, метална палка и два ножа, посочи ст. комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция „Жандармерия“.

След проведени следствени действия те са освободени.  Той уточни, че задържаните са от Габрово, част от които са криминално проявени за хулигански прояви. За втора поредна вечер полицаите свалиха каските и щитовете си, с което показахме толерантност, допълни ст. комисар Добрев.

Той благодари сърдечно на гражданите, които „протестираха мирно, както и на полицията и жандармерията, които свършиха добре работата си“. По време на протеста нямаше повредено имущество на граждани.

Имаше опити за провокация, но благодарение на гражданите от град Габрово провокаторите не успяха да вземат инициативата в свои ръце, посочи още ст. комисар Добрев.

„Жандармерия и полиция ще останат до когато е необходимо. Ние ще бъдем тук и уверяваме гражданите, че ситуацията ще бъде контролирана“, посочи още директорът на Дирекция „Жандармерия“ и отново призовава за спазване на обществения ред и провеждането на протестните действия в съответствие с разпоредбите на закона.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във