България и Северна Македония работят в сътрудничество по случай със самолетна катастрофа, в която загинаха български граждани

0
69
Снимка: Twitter
Българското посолство в Република Северна Македония работи в тясно сътрудничество с македонските власти по случая със самолетната катастрофа с малък самолет „Чесна“, при която загинаха четирима български граждани.

Посолството ще окаже необходимото съдействие в процеса по идентифицирането на телата на четиримата загинали, както и за посрещане на техните близки.

Днес българският консул е присъствал на приемането на телата на загиналите в „Съдебна медицина“ в Скопие. Очаква се идентифицирането да отнеме повече време. На мястото на инцидента не са открити документи, които вероятно са изгорели.

Във връзка с катастрофата, станала вчера във въздушното пространство на Република Северна Македония, посолството на България в Скопие е създало кризисен щаб.

Останките от разбилия се самолет, летял по маршрут Охрид-София, бяха локализирани на 2 април 2019 г. в 19:00 местно време на 4-5 км от връх „Солунска глава“ в планината Якубица.

Спасителни екипи на властите в Република Северна Македония успяха да стигнат до мястото на инцидента. По неофициални данни самолетът е паднал от височина 4200 метра и се е разбил на надморска височина 2200 метра.

По информация от Ръководството на въздушното движение в Република Северна Македония самолетът е попаднал в силна турбуленция и пилотът е изгубил контрол над полета.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във