Човек се ражда с чувство за хумор – то е дар, смята писателят-сатирик Михаил Вешим

0
211

Човек се ражда с чувство за хумор – то е дар от Бога, заяви в интервю писателят-сатирик Михаил Вешим по повод днешния Ден на хумора и шегата.

Колкото и да напредва медицината в трансплантациите на органи, тя може да присади успешно бъбрек, черен дроб или сърце, но не може да ти трансплантира чувство за хумор, допълва Вешим.

Той отбеляза, че българите от различните краища на страната се смеят по различен начин и това е част от националното ни богатство. По думите му шопите имат специфичен ироничен и хаплив хумор, габровците пък се шегуват със своята пестеливост, трънчаните, родопчаните, банскалиите, врачаните – съвсем различен.

За шегите в днешно време писателят отбеляза, че са загрубели, станали са директни, на моменти стигат до обидни квалификации по форуми в интернет и в телевизионни политически студия. Вече не се цени елегантната фраза, артистичната реплика, интелигентното „затапване“ на политическия опонент, смята Михаил Вешим.

Той допълва, че рецепторите му винаги са отворени за хумора на ежедневието. Животът е много по-интересен от всяко въображение и предлага абсурди, каквито е трудно сам да измислиш.

Следва пълният текст на интервюто:

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във