Столичната община разкрива три мобилни пункта за специфични отпадъци за „Часът на Земята“

0
198

И през тази година Столичната община ще вземе активно участие в отбелязване на световната инициатива „Часът на Земята“, която ще се състои на 30 март 2019 г.

Освен с традиционното изгасяне на осветлението на значими сгради в София за един час – между 20:30 и 21:30 часа, за целия ден в неделя ще бъдат разкрити временни мобилни пунктове за изземане на специфични отпадъци – старо електрическо и електронно оборудване, текстилни отпадъци и опасни отпадъци.

Мобилните пунктове ще са разположени на паркинга на пл. „Батенберг“ между 11:00 и 16:00 часа.

За втора поредна година за „Часът на Земята“ ще бъде разкрит Фермерски пазар с богато разнообразие от фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни краища на страната. Той ще бъде разположен в градинката срещу Народния театър и ще работи между 10:00 и 18:00 часа

В допълнение към инициативите, Столичната община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце – отправяйки ясно послание за любов към природата и подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

Столичаните и гостите на града са поканени и на традиционното гасене на светлини за „Часът на Земята“ и съпътстващото го огнено шоу пред Народния театър „Иван Вазов“ от 20:30 часа.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във