Детската хирургия на „Пирогов“ получи модерен монитор като дарение

0
196

Модерен монитор за наблюдение на жизнените функции на деца беше дарен в петък на Детската хирургия на „Приогов“.

Дарението, насочено към малките пациенти на спешната болница е по проект „Да дадем шанс на Детското Сърце“ по идея на Ротаракт клуб София – Тангра, подкрепен от Проксиад България.

Организатори на благотворителната инициатива са младите доброволци от Ротаракт. Те споделят, че това ще бъде основен техен фокус на бъдещите им проекти, за които се надяват, че отново ще имат възможност за колаборация с бизнеса в България, подобно на настоящата сериозна финансова подкрепа, получена от страна на ИТ компанията Проксиад България.

Лично шефът на Детския комплекс и Клиниката по детска хирургия доц. д-р Христо Шивачев прие дарението. Той благодари за апаратурата и жеста към пациентите на Детското в Пирогов. Доц. Шивачев посочи, че добрите дела трябва да бъдат помнени и давани за пример, особено в днешното забързано ежедневие.

В деня на дарението на мултифункционалния пациентски монитор присъства тазгодишният президент на Ротаракт клуб София-Тангра, Радостина Кушева, както и Изпълнителният Директор на Проксиад България, Александър Милев.

Той сподели, че в бъдеще компанията ще отдели сериозно време и ресурси в посока Корпоративно Социалната Отговорност и се надява, че в партньорство с различни организации, ще успеят да осъществят значими за българското общество проекти.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във