Беретини – Универсалният войник от Рим

0
218
Снимка: БФТ
Матео Беретини ще бъде една от загадките в София. През лятото на миналата година 22-годишният римлянин спечели първата си титла на ниво ATP, побеждавайки на финала в Гщаад друг герой от „Арена Армеец“ –шампиона от 2016-а Роберто Баутиста Агут.

Мнозина специалисти определят Беретини като Универсален войник. Той играе еднакво добре и на клей, и на хард. Неотдавна Беретини заяви, че ако покаже повече постоянство, има шанс да се бори с най-добрите играчи в света.

„Във всички мачове имам шансове, дори с най-високо ранкираните тенисисти. Дори когато през 2018-а се изправих срещу топ играчи като Саша Зверев и Доминик Тийм, макар да загубих, в определени моменти осъзнах, че разликата между мен и тях не е голяма“, коментира италианецът, който е избрал да гледа философски на нещата.

„Важното е да знаеш какво трябва да правиш в бъдеще. Аз знам, че за да играя срещу най-добрите, трябва да стана по-постоянен на високо ниво. И именно върху това работя“, добави той.

Балансът му през 2018-а бе 19 победи и 20 загуби, като успя да се изкачи до рекордната за себе си 52-ра позиция в ранглистата на АТР. Към момента е номер 54, като в първия кръг на Australian Open отстъпи на Стефанос Циципас в четири сета.

Любопитно е, че в Гщаад Матео спечели и надпреварата на двойки. Партньор му бе Даниела Брачали. Така Беретини стана първият след Александър Зверев (Монпелие 2017 г.), който триумфира в един и същи турнир на сингъл и двойки.

„Онази седмица беше невероятна. Заминах без треньор, а вместо това взех гаджето си и един приятел. Това проработи. Може би трябва да го правим по-често“, шегува се италианецът, който е роден на 12 април 1996 г.

Започва да играе тенис, повлиян от брат си Якопо, който има на сметката си бронзов медал от Средиземноморските игри миналата година.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във