Светът посрещна Нова година с фойерверки и тържества

0
300
Жителите на европейските столици посрещнаха 2019 година с фойерверки, тържества и улични партита, докато отвъд Атлантическия океан празнуващите в Ню Йорк посрещаха новата година на открито, предаде ДПА, цитирани от БТА.

В Града на небостъргачите се събраха над 1 милион души при засилени мерки за сигурност. Тяхната издръжливост беше подложена на изпитание, след като в полунощ температурата падна до минус 12 градуса по Целзий.

В Германия десетки хиляди души си дадоха среща в района около Бранденбургската врата, за да посрещнат Нова година. Фойерверки озариха небето на германската столица точно в полунощ. Париж посрещна 2018 г. с фойерверки и пиротехнически ефекти край Триумфалната арка, като хиляди парижани и гости на столицата се стекоха по празнично украсения булевард Шанз Елизе.

В британската столица Биг Бен отброи последните секунди до полунощ, а Окото на Лондон беше центърът на фойерверките, които озариха южния бряг на Темза.

Русия посрещна 2019 г. с фойерверки над Червения площад. Жители на столицата и туристи се поздравиха с шампанско и си пожелаха щастие.

Проливният дъжд и ниските температури не спряха хиляди хора да посрещнат на открито Нова година на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк. Фокус на тазгодишното тържество беше свободата на медиите заради неотдавнашните убийства на журналисти, включително и на саудитския Джамал Хашоги.

Но все пак първи имаха привилегията да приветстват Новата година тихоокеанските народи на Самоа, Тонга и Кирибати. Местните хора изпратиха 2018-а с много настроение и традиционни и танци.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във