Бягай или карай колело до Атанасовско езеро в Бургас

0
67
Сдружение „Зелена Странджа“, Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас за четвърта поредна година канят всички любители на спорта и на природата на зимния спортен празник Полумаратон „Атанасовско езеро“ в Бургас.

Състезателните дисциплини и през 2019 година ще бъдат три – 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане.

Датата е 20 януари, а мястото – Културен център „Морско казино“. Записването става през сайта на състезанието до 7-ми януари. Стартовите номера се получават на място от 8.30 до 10.00 часа.

Организаторите са подготвили скоростно изкачване на стълби за малки и големи; беседа за поддържан резерват „Атанасовско езеро“; томбола с награди за всички участници; поход до Атанасовско езеро – в деня преди състезанието.

За първи път ще има Среща с многократния шампион на България по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа; Разказ от първо лице „Как се става шампион“; Прожекция на кадри от негови победи в Алпите.

Полумаратон „Атанасовско езеро“ се организира с цел популяризиране на спорта, физическата активност и значението на Атанасовско езеро като неповторима природна територия и се провежда в първия неделен ден след Атанасовден.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във