Британците ще натрупат по празниците 127 милиона килограма

0
37
йо-йо диета
Телесата на лакомите британци ще „набъбнат“ със 127 милиона килограма в периода между Коледа и Нова година, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от скорошно проучване.

Допитването е осъществено от онлайн търговците на здравословни и фитнес продукти Discount Supplements. Резултатите показват, че поглъщайки празнични блюда, напитки и десерти, за посочения период жителите на Острова ще „олепят“ равностойността на теглото на 10 000 двуетажни автобуса.

Авторите на проучването изчисляват, че над 52 милиона възрастни ще „набъбнат“ средно с над 2,3 килограма всеки. Типичните коледни блюда съдържат внушителните 1992 калори – с осем по-малко от препоръчителния дневен прием за жени и с около 500 по-малко от този за мъже.

За изгарянето само на приетите на Коледа калории средностатистически британец трябва да пробяга без почивка близо 29 километра.

„Хората трябва да осъзнаят, че като се тъпчат, подлагат на риск здравето и добруването си. Прекомерните количества мазни храни и алкохол, и недостатъчните упражнения могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. За по-добро здраве е необходимо да променим празничните си нагласи, вместо да използваме Коледа като извинение да се тъпчем“, казва Джон Хокинс от Discount Supplements.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във