МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

0
87
Снимка: Twitter
Министерството на външните работи на България уведомява, че заради въоръженото нападение в Страсбург, извършено на 11.12.2018 г., около 20.00 ч., във Франция е въведена степен на опасност „Внимание атентат“. Действията на полицията по залавяне на нападателя продължават.

Органите на реда призовават жителите на Страсбург да останат бдителни и да следват съветите на местните власти. Налице е засилен граничен контрол на границата между Франция и Германия.

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в Страсбург или пътуващи между Франция и Германия, да имат предвид тази информация, да следват стриктно всички указания на органите на реда и да избягват посещението на публични места в града с големи струпвания на хора до успокояване на обстановката.

При нужда българските граждани могат да се свържат с Посолството на Република България в Париж на следния телефон: +33 1 45 51 85 90 (и в извънработно време).

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във