Осъдителни присъди за извършители на кражба на пари от банкомат

0
66

​Четиримата съучастници са възстановили сумата от кражбата и имуществените вреди

Съдът наложи ефективни присъди на четиримата мъже, извършили кражба на пари от банкомат в град Сапарева баня.

Те бяха заловени при операция, проведена от служители на отдел „Криминална полиция“ в ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Кюстендил. Припомняме, че в ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. трима мъже отнеха касета с пари в размер на 8 700 лева.

При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от  21 280.58 лева. По-късно те направиха опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ – Дупница, съобщиха от МВР.

В хода на работата бе установен и техен помагач. Изяснено бе, че те са се придвижвали с  откраднат лек автомобил „БМВ Х5“и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт.

Вчера съдът одобри споразумението, сключено между Районната прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими, извършили в съучастие кражбата.

Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението също са възстановени.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във