Вицепремиерът Захариева участва в инициативата „Мениджър за един ден“

0
81
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се включи вчера за пореден път в инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement Bulgaria.

Проявата има за цел да срещне представители на държавата и институциите и утвърдени лидери професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот с младежи, които да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня, съобщиха от МВнР.

Министър Захариева сподели своя опит и добри практики с Натали Георгиева, ученичка в Професионалната гимназия за романски езици в град Бургас. По време на срещата вицепремиерът демонстрира как протича на практика денят на един външен министър и разказа накратко за своите основни отговорности и задължения.

Стола си за ден преотстъпи и заместник-министър Георг Георгиев. Неговото място зае Деница Джахани, която учи „Връзки с обществеността“ в Софийския университет. Заместник-министър Георгиев я запозна с основните акценти от работата в неговите ресори.

В рамките на деня гостите имаха възможността да разгледат дипломатическото ведомство отвътре, да се запознаят с историята на министерството, с протокола по време на различните типове срещи и залите, в които се провеждат, както и с богатата художествена колекция на МВнР.

Натали Георгиева и Деница Джахани зададоха множество въпроси и показаха подчертан интерес към работата на министър Захариева и нейния заместник.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във