Подписан бе меморандум за сътрудничество между ДИ, МВнР и европейската интеграция на Република Молдова

0
79
Меморандум за сътрудничество между Български дипломатически институт/Bulgarian Diplomatic Institute (ДИ) и Министерството на външните работи и европейската интеграция на Република Молдова бе подписан от директора на ДИ Таня Михайлова и посланика на Молдова у нас Щефан Горда.

Меморандумът е във връзка с новосъздадения Дипломатически институт към външното министерство на Молдова и регламентира предоставянето на експертна и техническа помощ, с приемането на Решение на Министерския съвет в рамките на официалната помощ за развитие на България и в контекста на двустранните отношения и подкрепата за европейската интеграция на Молдова, съобщиха от МВнР.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк, генерални директори и директори на МВнР, представители на посолството на Молдова у нас, на Дипломатическия институт и др.

Таня Михайлова изрази задоволството си от подписания документ и изтъкна, че за реализирането на проекта важно значение има поетия от МВнР в лицето на министър Захариева ангажимент, както и успешната съвместна работа с дирекция „ООН и сътрудничество за развитие“.

Посланик Горда поздрави Дипломатическия институт с приноса му за Българското председателство на Съвета на ЕС и 15-годишнината от създаването му. Той благодари на българското правителство за оказаната помощ в рамките на политиката за развитие и заяви, че новосъздаденият Дипломатически институт на Молдова ще прилага българския модел.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във