Френски ортопед ще прави операции live във ВМА

0
246
На 18.10.2018 г., от 08.30 часа, във ВМА ще се проведе еднодневен курс, в рамките на който известният ортопед от Университетската клиника в Дижон, Франция, д-р Пиер Мертц ще прави операции на живо пред десетки специалисти от цялата страна във ВМА.

Френският специалист идва по покана на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия.

„За втора поредна година организираме гостуването на известен и доказал се в Европа специалист в областта на тазобедреното ендопротезиране. Идеята е да споделим опит при подмяната на конкретен модел става (Dual Mobility Cup), който в последните 2-3 години много бързо навлиза както в Западна Европа, така и у нас”, обясни началникът на катедрата проф. д-р Неделчо Цачев.

Двете демонстрации, които д-р Мерц ще направи заедно с проф. Неделчо Цачев и д-р Владимир Стефанов, ще могат да бъдат наблюдавани чрез конферентна връзка.

„Програмата е интензивна, затова е насочена към колеги с опит, а не към начинаещи ортопеди с желание. Целта е специалистите, които имат афинитет към тазобедреното ендопротезиране, да се обогатят с нови техники и тънкости. Новият модел има много предимства, пациентите се възстановяват много добре”, допълни проф. Цачев.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във