Четири забрани за посещение на спортни мероприятия са наложени след последното дерби

0
107

11 нарушители бяха задържани преди, по време и след футболната среща между ЦСКА и Левски на 29 септември в София

Четирима мъже на възраст от 23 до 34 години са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Единият от тях – на 23 години, бе опитал да влезе на мача с нож, съобщиха от МВР.

След установеното нарушение му е наложена глоба от 500 лева и 1 година забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина. Негов връстник, предизвикал сбиване след приключване на двубоя, е с наложена глоба в размер на 1000 лева и забрана 2 години да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина.

Двама мъже –  на 28 и 34 години, използвали пиротехнически изделия при придвижването си към стадиона,  са наказани с полагане на 60 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и им е наложена забрана 2 години да посещават спортни мероприятия в страната и чужбина.

Припомняме, че в рамките на предприетите мерки за сигурност преди, по време и след футболната среща между ЦСКА и Левски, бяха установени и задържани общо 11 нарушители. Сред тях бяха установени четирима на възраст 17, 20, 27 и 29 години с дрога.

Те бяха отведени в полицията, по случаите са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.

На други двама, на 27 и 17 години, които бяха установени без документи за самоличност и отведени в РУ за изясняване на самоличността им, са съставени актове по Закона за българските лични документи, като непълнолетния е предаден на родител. Спрямо 13-годишен, засечен от униформените да използва факла на спирка на масовия градски транспорт, са предприети възпитателни мерки и е предаден на родител.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във