Национален фермерски пазар се провежда в парка „Заимов“ днес

0
227
На 30.09.2018 г  в парка „Заимов” за трета поредна година ще се проведе „Национален Фермерски Фестивал” организиран от „Пазари Юг” ЕАД, съвместно с „Хранкооп София” и със съдействието и подкрепата на Столична Община.

Събитието се провежда  по модел на големите Европейски столици, и се превръща в празник за всички жители и гости на София, съобщават от СО.

Фестивалът се превръща в празник за софиянци и трудно побира всички производители и клиенти. Очаква се на  фермерския фестивал да представят продукцията си над 120 производители на чиста храна, както и арт ателиета.

На гостите на пазара ще се предложат редица продукти със сезонни вкусове и аромати, изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на производителите.

На фестивала ще се представят  работилници за ръчно направени сувенири, сапуни и козметика, ще има музика и добро настроение за всички.

Над 10 000 посетители се очаква да се насладят на традиционния български вкус и традиции.

Засиленият интерес към автентичните български земеделски продукти привлича  стотици софиянци на фермерските пазари. Популярността на тези пазари расте, а клиентите търсят директния контакт с производителя.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във