Обсъждат сметките за вода при омбудсмана

0
138

Омбудсманът Мая Манолова свика широка обществена дискусия по проблеми на гражданите при формирането на сметки за вода.

По повод множеството жалби от потребители на ВиК услуги Омбудсманът Мая Манолова свика широка обществена дискусия по проблемите на гражданите, свързани с начисляването на разход вода „общо потребление“ в сгради-етажна собственост.

Събитието се провежда днес, 25 септември 2018 г., от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22. 

На форума ще бъдат разгледани и обсъдени проблемите, които произтичат от Наредба № 4 от 14 септември 2004 г. на МРРБ за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

В конференцията са поканени да участват всички отговорни и заинтересовани страни – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Комисия за водно и енергийно регулиране, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Комисия за защита на потребителите, Българска национална асоциация

„Активни потребители“, Сдружение за правна помощ на потребителите, Федерация на потребителите в България, Гражданско движение „Днес“, Български потребителски център, Българска асоциация по водите, Съюз на ВиК операторите в Република България, персонално до всички ВиК оператори в страната, десетки граждани.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във