Военноморският музей безплатен за празника на ВМС

0
376
На 10 август (петък) от 11.00 часа във Военноморския музей на бул. „Приморски“ № 2 във Варна ще бъде открита изложбата „Флотилия в зала“.

В нея са представени модели на военни и търговски кораби, на лодки и ветроходи, документи, малко познати фотографии и чертежи, съобщават от музея.

Представените над 30 корабни модела са изработени в различни периоди, от български и чужди корабомоделисти – професионалисти и любители, и дават поглед и към историята на корабомоделизма в България.

Сред най-интересните са моделите на рибарска лодка, изработена през 20-те години на ХХ век, на плаващия 10-тонен кран понтон на Кораловаг, изработен през 1931 г., на крайцер „Надежда“, на катерите, изработени във „Флотски арсенал“ – Варна, както и корабните модели, изработени в корабомоделните работилници на КЗ „Г. Димитров“ – Варна, и КЗ „Иван Димитров“ – Русе.

Напълно безплатно посетителите на Военноморския музей ще могат да разгледат изложбата „Флотилия в зала“ още на 12 август (неделя), когато традиционно музеят работи с вход свободен по случай празника на Военноморските сили.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във