Корнелия Нинова дава старт на колоездачната обиколка до връх Шипка, ще има ограничение на движението

0
158

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка на 27 юли /петък/, съобщават от пресцентъра на партията.

Стартът на мероприятието, под надслов Купа „Бузлуджа 2018”, ще бъде даден в 16.30 часа. В него ще вземат участие колоездачните клубове от Габрово, Казанлък и др. Миналата година Нинова награди победителите във велопохода.

Тази година проявата е посветена на паметта на един от най-големите колоездачни деятели през последните години – Васил Дянков. Ще бъде връчена награда, посветена на името му, за най-млад състезател.

Награждаването ще е в четири категории – до 18 години, от 18 до 35 години, от 35 до 50 г. и над 50 години. На победителите от всички категории ще бъдат връчени награди.

Във връзка с провеждането на колоездачното състезание за купата „Васил Дянков“, на 27 юли 2018 г. /петък/, от 16.00 ч. до 16.30 ч., ще бъде забранено движението на МПС през пл. Възраждане, в участъка от ул. Възраждане до централна поща, информираха от ОДМВР-Габрово. От 16.30 ч. до около 18.00 ч., ще има временни затруднения при движението на автомобили по направлението от централната част на Габрово до връх Шипка.

На 28 юли 2018 г. /събота/, във връзка с провеждането на събор на връх Бузлуджа, и с решение на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще бъдат  наложено следното временно ограничение на движението:

-за времето от 08.00 до 12.00 часа ще бъде преустановено движението на моторни превозни средства с общо тегло над 3,5 тона по път I-5, в участъка от град Габрово до град Шипка.

От полицията призовават участниците в събора, които ще се придвижват с организиран автобусен транспорт, да използват околовръстния път с. Поповци – с. Донино – с. Орловци – Габрово – вр. Шипка.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във