Премиерът Бойко Борисов ще поиска подробен разчет за отпуснатите средства за здравеопазване и социална политика

0
272
Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора.

„Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно“, заяви още премиерът пред журналисти след откриването на разширения участък от пътя Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой.

Поводът за коментара на Бойко Борисов е искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството.

Министър-председателят припомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лева за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лева – за полицаите, около 20 милиона лева – за надзирателите в затворите, 10 милиона лева за Софийския университет, 15 милиона лева за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите.

„Никога досега нито едно правителство не отпускало толкова пари в тези сфери“, посочи още премиерът. Премиерът Бойко Борисов ще настоява средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и социалната сиситема да отиват там, където са нужни.

Министър-председателят коментира още, че правителството продължава да отпуска средства и за ремонтирането на пътищата в страната. Като пример той посочи, че днес е пуснат участък от 48 км от автомагистрала „Тракия“, след като 35 години този основен път не е обновяван.

Премиерът добави, че усилено се строят и магистралите „Струма“ и „Хемус“ и се надява, че след като бъде въведена тол сиситемата у нас, приходите от нея ще се инвестират в ремонта на пътища, а не от бюджета.

По повод отношенията на страната ни с Република Македония премиерът заяви, че те са прекрасни. Той припомни, че международната общност е поздравила правителствените ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за споразумението и това е знак, че светът подкрепя плана и приоритетите на нашето председателство.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във