ВМРО с позиция за постигнатото споразумение за името на Република Македония

0
195
Снимка: ВМРО
„Приветстваме постигнатото споразумение за решение на дългогодишния спор между Република Македония и Република Гърция. Надяваме се това решение да е трайно и да отвори пътя на Република Македония към ЕС и НАТО“, съобщиха от ВМРО.

Същевременно следим внимателно изпълнението на договора за добросъседство между Република Македония и Република България. Правата и законните интереси на повече от сто хиляди български граждани в Република Македония, както и на македонските граждани с българско национално самосъзнание трябва да бъдат безусловно защитени и спазвани, съобщават още от ВМРО.

Порочните антибългарски практики, като кражба и подмяна на общата история, фалшификация на исторически факти в учебниците по история, използване на език на омразата спрямо България са недопустими, неприемливи и несъвместими с членство в Европейския съюз.

Тези практики трябва да бъдат изкоренени и премахнати, съгласно клаузите на договора за добросъседство и ние следим внимателно това да се случи, съобщи партията.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във